Vi s-a intamplat vreodata sa considerati ca spatiul alocat baii voastre este mult prea mic? Din pacate, oricat de mult v-ati dori sa mariti acest spatiu, este clar ca nu vom putea face acest lucru, insa exista totusi anumite solutii care ne pot avantaja. Crearea unei astfel de iluzii in ceea ce priveste spatiul reprezinta un aspect de luat in seama, in ciuda faptului ca nu va mari fizic suprafata desfasurata a incaperii noastre. Totusi, senzatia este foarte importanta, drept pentru care iata ce ai putea face in acest sens.

 

Cauta faianta de baie cat mai eleganta si mai deschisa la culoare!

Desi poate parea un mit, culorile deschise folosite in interiorul camerelor au proprietatea de a schimba radical aspectul acestora. Senzatia de spatiu, este un aspect foarte important, mai ales in cazul camerelor mici, precum baile sau bucatariile. In acest caz, poti alege pentru a beneficia de un aspect nou al baii tale un tip de faianta baie in culori cat mai deschise, care sa reflecte lumina si care sa ofere senzatia de cat mai mult spatiu.

O tendinta moderna in ceea ce priveste faianta pentru baie este aceea de a folosi placi de faianta cu modele verticale. Acestea nu doar ca vor da impresia unui spatiu mai amplu in plan orizontal ci vor avea si efect in ceea ce priveste inaltimea. Cumva, ca si in domeniul modei, modelele pe lungime vor avea proprietatea de a alungi, de a crea impresia unei staturi mai impunatoare in vreme ce modelele dese si mici vor parea ca ingusteaza spatiul si ca il fac din ce in ce mai mic.

 

Mobileaza minimalist!

Pentru a avea cu adevarat spatiu fizic in baie, dar si ca sa creezi iluzia unei incaperi mai vaste, poti folosi mobilier minimalist, care sa nu ocupe prea mult loc. In fond, intr-o baie nu este nevoie de chiar atat de multe lucruri. Obiectele de ingrijire personala si cateva produse care iti sunt necesare pentru a avea grija de baie, acestea ar trebui sa fie cam singurele lucruri care sa iti ocupe spatiul alocat baii tale. Mai ales in conditiile in care deja ai o baie utilata cu obiecte masive, atunci ar trebui sa ai in vedere acest aspect al mobilarii corecte, care s-ar putea sa iti ofere mai mult spatiu, si nu doar la nivel de iluzie.

 

Inlocuieste obiectele inutile!

Daca ai o baie micuta, o cada imensa nu isi va justifica prezenta, chiar daca aceasta poate incapea. In ciuda faptului ca poti pune foarte lejer o masina de spalat rufe in bucatarie, restul elementelor de utilare ar trebui sa ramana in interiorul baii. De asemenea, poti alege in loc de clasica chiuveta emailata, un lavoar din travertin, mai mic, mai elegant si mai putin consumator de spatiu, iar aceasta s-ar putea sa fie o solutie in plus pentru ceea ce ai tu nevoie.

 

Pentru fiecare dintre noi este important felul in care este amenajata baia noastra. De la faianta baie, gresie sau parchet, la obiectele care isi au rolul lor intr-o astfel de incapere, in baile noastre totul trebuie sa fie perfect. Baia nu este doar un spatiu intim, necesar proceselor zilnice de igiena. In baile noastre simtim confortul dupa o zi grea de munca, atunci cand avem ocazia sa ne relaxam intr-o baie calda sau ne revigoram dupa un somn odihnitor, cu ajutorul unui dus fierbinte. Dincolo de toate insa, este necesar sa transformam baile noastre in camerele de care avem nevoie, in care ne simtim cel mai bine, iar pentru aceasta este indicat sa investim in cele mai performante materiale.

 

Imi place
Distribuie

0 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

0

. Fii primul dintre prietenii tăi.