Trucuri de succes pentru alegerea corecta a culorii din baia ta

Baia este locul in care te relaxezi dupa o zi obositoare la serviciu. Aici te deconectezi de tot ce este dincolo de peretii acestui spatiu. Cum aspectul baii conteaza foarte mult pentru starea ta de bine, noi iti vom dezvalui cateva secrete despre cum poti alege cromatica acestui loc. Tine cont de ele si vei obtine un rezultat vizual absolut fermecator. Ultimul lucru pe care ti-l doresti pentru baia ta este un amestec fara sens de nuante si lumini, ce creeaza un disconfort de fiecare data cand esti acolo. Iata care sunt cele mai importante 3 secrete pe care specialistii le recomanda pentru alegerea culorilor potrivite din baie:

1. Regula celor 3

Este una dintre cele mai des utilizate tehnici, atunci cand vine vorba de gasirea cromaticii potrivite pentru baie. Nu trebuie decat sa alegi o culoare deschisa, una neutra si una de contrast. Apoi tine minte aceasta regula de imbinare a celor 3 culori in baia ta: cea mai deschisa dintre cele 3 culori trebuie sa acopere 70% din spatiu, cea neutra 20%, iar cea de contrast (in tonuri inchise) doar 10% din baie. Astfel vei obtine un mix odihnitor pentru ochi, de la gresie, faianta si pana la mobilierul de baie pe care l-ai achizitionat.

 

2. Combina 2 culori neutre

Daca vrei sa obtii un efect de senzatie, in care armonia din baie va domni peste intreg decorul, potriveste cu incredere 2 culori neutre. Trebuie doar sa tii cont de cateva lucruri, pornind de la distributia nuantelor. Cel mai potrivit procentaj pentru aceasta complementaritate este 70% / 30%. Poti alege foarte bine o combinatie de alb si gri, ce va oferi un rezultat absolut extraordinar.

 

3. Inspira-te din cromatica locuintei

Poti porni de la o culoare ce domina cromatica din livingul tau, pentru a crea o legatura dintre baie si restul casei. Ai folosit albastrul pentru mobilier, alb pentru tapet si podea? Atunci ai putea incerca o combinatie de nuante marine pentru gresia, faianta si mobilierul din baie. Complementaritatea de culori din intreaga locuinta va oferi astfel un efect omogen, confortabil si primitor nu doar pentru tine, ci si pentru musafirii tai.

 

Roata culorilor

Roata culorilor este un dispozitiv ce te ajuta usor sa vezi ce nuante sunt complementare, atunci cand esti inca indecis fata de cromatica din baia ta. Acest mic ajutor a fost inventat de Isaac Newton in 1666 si a devenit indispensabil pentru alegerea culorilor in toate ramurile design-ului. De la design vestimentar la propuneri pentru decoratiuni de interior, roata culorilor iti arata simplu si rapid ce nuante ofera acea armonie pe care o cautam cu totii, dintr-o intreaga paleta de culori. Gasesti acest mic dispozitiv la orice magazin de arte plastice, sau pe internet, dupa doar cateva click-uri.

 

Iata cateva trucuri simple prin care iti poti alege cromatica din baie. Te poti juca oricat vrei cu nuantele, folosind roata culorilor, un dispozitiv simplu, dar extrem de eficient. Incearca nuante deschise alaturi de culori de contrast, insa tine minte ca exista o pondere in toate. Daca vrei sa obtii un rezultat de exceptie, trebuie totodata sa combini culorile mobilierului cu cele ale gresiei si ale celorlalte piese din baia ta. Urmand aceste mici secrete, cromatica baii tale va exprima armonie, calm si mult bun gust.

 

Imi place
Distribuie

3 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

3

. Fii primul dintre prietenii tăi.