Credem cu tărie că orice obiect din baie sau bucătărie trebuie ales cu atenție chiar dacă nu e tocmai ușor să găsești cele mai bune variante. Bateriile pe care le alegi pot avea un efect major asupra aspectului general. Ai nevoie de un produs care să se integreze perfect în decor dar să fie și funcțional. Avem de-a face cu o perioadă revoluționară din punct de vedere tehnologic în ceea ce privește acest obiect atât de important, iar noi îți vom spune cum să alegi cel mai bun robinet pentru bucătărie, cadă, baie sau duș. Acest produs este, de cele mai multe ori, detaliul de finețe în decorul tău.

Evoluția tehnologică

Trăim într-o perioadă în care suntem obligați să folosim apa doar atunci când avem cu adevărat nevoie de ea. Este o nevoie esențială pentru a proteja viitorul planetei. Trebuie să știi că fiecare companie importantă pune accentul, astăzi, pe protejarea mediului înconjurător, de aici și investiția în produse noi, proiectate către economisirea apei. O altă investiție importantă a acestor companii este în calitatea produsului. E important să își păstreze din strălucire cât mai mult timp, de aceea inginerii au dezvoltat un produs cu o strălucire intensă, de durată și cu un finisaj rezistent. Astfel că, dacă vrei să ai mereu sentimentul că baia sau bucătăria ta sunt ca și noi chiar și după câțiva ani de la ultima amenajare, este esențial să alegi o astfel de baterie de calitate.

Pentru că noi ținem foarte mult la produsele cu o abordare eco, îți mărturisim că și tu trebuie să ai în vedere un astfel de produs cu o tehnologie avansată. Ideal ar fi să achiziționezi un robinet echipat cu un sistem care poate reduce debitul de apă prin adăugarea de aer fluxului de apă în timp ce produce o  atingere moale, continuă.

Baterii cu termostat

Familiile cu copii înțeleg nevoia de siguranță cel mai bine, motiv pentru care lor le recomandăm să aleagă o baterie cu termostat. Acest model este creat, în primul rând, pentru a îmbunătăți siguranța, cu o temperatură a apei constantă, fără un risc de opărire dintr-o creștere bruscă a temperaturii și fără șocuri surprinzătoare în cazul în care temperatura scade. Este, de asemenea, și un produs care economisește apă și energie.

 Alegerea materialului

O etapă în alegerea robinetului pentru baie sau bucătărie este reprezentată de alegerea materialului, fie că ai în vedere oțel inoxidabil sau crom. Un material de calitate iți garantează o durată foarte mare de utilizare, de aceea, noi recomandăm să alegi un robinet care vine cu o garanție, fapt ce arată că producătorul este încrezător că produsul va fi funcțional pe termen lung.

Design

Despre design-ul lor, mărturisim că am putea scrie fără oprire . Dacă lavoarul este sofisticat, robinetul trebuie să se potrivească perfect, continuând povestea. Bateriile țin pasul cu tendințele contemporane, astfel că dacă ai în vedere un decor minimalist sau industrial, există linii create special pentru un astfel de design. Cât despre bateriile pentru decoruri clasice, country chic sau moderne, ele reușesc  să transmită finețea manufacturii într-o simbioză perfectă cu evoluția tehnologică.

Există mai multe feluri de baterii, precum cele în două forme separate, cu un robinet pentru apă rece și unul pentru apă caldă sau cele care combină apa. Aceste sunt create astfel încât apa să curgă din ambele conducte calde și reci, amestecând cele două fluxuri inainte de a porni către un singur canal de scurgere. Această variantă este, în general, mult mai ușoară în scopul de a atinge temperatura corectă. Acest tip de robinet de baie încorporează, de asemenea, un mixer de duș, permițând comutarea fluxului de apă de la robinet pentru duș.

O altă variantă este cea reprezentată de modelul cunoscut ca monobloc, cel ce constă într-o singură unitate ce conține unul sau două mânere. Acest gen de robinet este potrivit pentru băile sau bucătăriile ce au un singur orificiu dedicat robinetului.

Extrem de chic și foarte actuale sunt bateriile care pornesc din perete însă au nevoie de un grad mai dificil de instalare a conductelor sanitare, acestea fiind ascunse în interiorul peretelui. Însă rezultatul final este întotdeauna  impresionant și elegant.Unele băi îndrăznesc mai mult și au în design-ul lor sofisticat, baterii exterioare, neîncadrate în cadă sau lavoar, montate pe podea.

Să nu uităm de evoluția tehnologică impresionantă și să îți spunem că astăzi a devenit extrem de simplu să montezi o baterie electronica și digitală cu funcții suplimentare de economisire a apei și energiei.

Dintr-un umil obiect din secolul trecut, astăzi vorbim despre o evoluție interesantă a robinetului, devenit un obiect esențial cu o caracteristică inovatoare sau elegantă. Nu trebuie să mai faci compromisuri, poți alege variante tradiționale și clasice, sau poți opta pentru un robinet care este mai modern și în tendințe, dintr-o varietate de forme, stiluri și chiar culori.

Imi place
Distribuie

2 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

2

. Fii primul dintre prietenii tăi.