Dacă nu-ți plac variantele limitate în decorarea pereților, renunță la vopsea și gândește-te la un design cu tapet. Pentru că el poate merge dincolo de ceea ce se poate face cu vopseaua. Întotdeauna tapetul va aduce un factor “wow”, fără să mai adaugi și alte elemente costisitoare.  Dacă în trecut variantele erau limitate, imprimarea digitală a permis designer-ilor să meargă într-o direcție imposibil de atins în trecut.

Pentru o vreme, fototapetul s-a poziționat într-un con de umbră, fiind considerat depășit de tendințele din design-ul de interioare. Astăzi însă, acesta recuperează gloria din secolul trecut și reușește să se poziționeze ca un produs în vogă.

Fundalurile din tapet pot crea aproape orice tip de declarație în design. Fie că vorbim de linii moi, organice, care creează o atmosferă de liniște sau de jocuri geometrice pentru camere vibrante ce lasă în urmă monotonia.

La fel ca și în textile, tapetul se adaptează tendințelor mondiale în materie de design. Cele mai în vogă modele sunt cele de fototapet cu design precum urban jungle, cele cu jocuri de culoare îndrăznețe, reinterpretări ale mozaicului sau abordări minimaliste.

Versace_2_GIUNGLA_962401_962402_mail_02Versace_2_GIUNGLA_962406_mail_02 Versace-Wallpaper-Barocco-and-Stripes-602x494

Tapetul poate oferi astăzi orice soluție, datorită imprimării digitale ce a permis schimbări revoluționare. Vorbim de palete de culori nelimitate, de dispariția restricțiilor atunci când vine vorba de dimensiuni, de efecte de umbre foarte actuale. De asemenea, există numeroase modificări și în ceea ce privește materialele, multe dintre ele rezistă împotriva umidității sau pot fi curățate cu apă.

da012badbd  DREAM-GLRE50A-ambient  EP4A-BEFORE-YOU-GO-AMB-WEB-1180-1

Cel mai important partener al nostru este Glamora, companie italiană ce interpretează tapetul ca un univers expresiv capabil să transforme orice casă. Designer-ii au creat colecții dintre cele mai diverse, plecând de la idei adunate din natură sau din visele din interiorul nostru, din lecțiile de artă clasică și design contemporan, din trimiterile la arta pop și de epocă. Portofoliul variat pornește de la produse de calitate, obținute din inovație în fiecare dintre acestea. Ei reușesc să creeze imagini de fundal de vinil, cu texturi adăugând o dimensiune tactilă pentru grafică. Nu numai că ei adaptează piese perfecte pentru orice tip de interior dar recent au primit unele dintre cele mai prestigioase premii din lumea design-ului de interior la nivel internațional. Glamora creează colecții pentru orice tip de interior astfel încât încăperile să-și definească un stil personal. Variante pentru interioare cu motive etnice, grafice, industriale, naturale, neoclasice, pop, urbane sau vintage sunt tipărite zi de zi în prestigioasa fabrică din Italia. Materialele sunt și ele de excepție, realizate datorită investiției în tehnologie, ele reușind să fie lavabile, rezistente la foc și eco-friendly. Și dacă încă nu te-am convins de proprietățile unice ale tapetului Glamora, îți vom spune că specialiștii italieni au creat un material numit Glamacoustic ce permite îmbunătățirea confortului ambiental. El este creat dintr-un înveliș dublu acoperit cu vinil pentru pereți și tavane ce creează o rezonanță corectă, sporind astfel puritatea frecvențelor sonore. Dacă vrei liniște, află că acest material permite reducerea atât a zgomotelor exterioare cât și dispersia zgomotelor emise în interior.

14ed86d3dc5aba2f04c83e8e8d509b45  c1e545a32d7e1ca6747ec6a36b8dd6ba ddef39159b438520741045d4954344296f8689a3

GLTD101A-MIAMI-SWING-amb-web-1180  CLANDESTIN-GLFL20A-ambient GLL31A-ZEBRA-NEWS-ambient

Iți imaginezi că fototapetul este potrivit doar pentru living sau dormitor însă noi iți spunem că astăzi el creează bucătării speciale și chiar băi ieșite din tipare. Designer-ii recomandă pentru baie și bucătărie un tapet de vinil lavabil ce poate fi întreținut extrem de ușor.

SB6A-GOLDFISH-ambient-  37bd2a832c3d2897b9844d1427f97f3a23a43a86 cfe93b0533be9614c8f7f33b0cf404b5

Încheiem prin a-ți spune că viața e prea scurtă ca să avem pereți plictisitori! 2017 e anul în care poți să gândești un design cu tapet, de la nuanțe și jocuri de verde, culoare anului, până la printuri tropicale, modele metalice sau vintage.

Imi place
Distribuie

4 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

4

. Fii primul dintre prietenii tăi.