Sfaturi si trucuri de amenajare a bucătariei

Mutatul într-o casă nouă implică foarte mult timp, bani, organizare și multa atenție. Pentru ca rezultatele să fie conform dorințelor și nevoilor tale, este nevoie de implicare din partea ta și chiar a unor specialiști, fie de design sau de reamenajare a locuinței, fie care să te ajute la montarea/instalarea sistemelor electrice și sanitare.

Toate elementele de mai sus sunt strâns legate între ele și de multe ori interdependente. Din neatenție, poți să sari peste un lucru important de care are nevoie locuința ta sau poți defalca alte lucrări costisitoare, pe care, de altfel, le puteai lua în considerare în faza incipientă a procesului de amenajare.

Când vine vorba de amenajarea bucătăriei, unde necesită instalarea și montarea unei centrale termice și a unui sistem de instalații sanitare, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, astfel încât funcționarea și aspectul estetic să fie în concordanță cu spațiul de care dispui. Ce întrebări trebuie să îți pui înainte de a monta o centrală termică sau care sunt principalele lucruri de care să ții cont în alegerea gresiei și faianței din bucătărie, afli mai jos.

Amenajarea unei bucatarii moderne si aerisite

Bucătăria deține cel mai important rol dintr-o casă și poate locul cel mai frecventat din casă. Marea problemă a acestui spațiu este dimensiunea. Oricât de mare ar fi aceasta, datorită mobilei și aparatelor electrice, aceasta va părea mică și înghesuită. Sunt câteva trucuri care te vor ajuta să redobândești, chiar și din punct de vedere vizual, spațiul mare.

  • Alege o gresie și o faianță de culoare deschisă, care să ilumineze bucătăria și care să mărească optic spațiul. De asemenea, culoarea deschisă a gresiei și faianței valorifică lumina naturală și pune în evidență mobila de bucătărie. Paleta de culori a faianței se poate întinde către roz pal, bej, gri, alb. Pentru gresie, poți opta pentru culori neutre, precum este griul închis sau nuanțele de bej.
  • Alege un mobilier de bucătărie care să se potrivească dimensiunilor de care dispune bucătăria ta. Dacă optezi pentru un mobilier care are corpuri suspendate, atunci completează spațiul dintre cele două spații cu faianță într-o culoare asemănătoare mobilei sau una complementară.
  • Încorporează în mobilier electrocasnicele. Dacă alegi să amplasezi frigiderul, mașina de spălat, centrala termică în bucătărie, atunci o variantă este să o ”ascunzi” în corpurile de mobilier. Showroom-urile de amenajări interioare oferă posibilitatea personalizării bucătăriei, în funcție de spațiu și nevoi.

Cum poți masca o centrală termică într-o bucătărie?

Dacă optezi pentru montarea centralei termice în bucătărie, sfatul nostru este să îl încadrezi în mobilier, sub forma unui dulap. Însă, este foarte important de reținut, dulapul nu trebuie să fie ermetic. Așadar, partea din spate și chiar cea de deasupra dulapului trebuie să fie libere. Poziționează dulapul în apropierea unei ferestre sau a unei uși. Pentru țevile centrale poți folosi o mască suplimentară. Din punct de vedere estetic, pentru a estompa culoare țevilor în baie sau bucătărie, optează pentru gresie și faianță în culori deschise (alb, bej, albastru deschis etc.). Cu cât echilibrezi mai mult culorile între ele, cu atât vei avea un rezultat mai bun.

Speram că va vor fi utile aceste soluții și că va vor ajuta atunci când luati decizia de amenajare și structurare a locuinței, precum și înlocuire a centralei termice.

Imi place
Distribuie

3 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

3

. Fii primul dintre prietenii tăi.