Lucioase sau netede, in culori neutre sau vesele, pentru incaperi moderne sau traditionale, usor de curatat si de intretinut, placile ceramice (cunoscute de cei mai multi dintre noi sub denumirea de faianta si gresie) sunt alese datorita multimii de avantaje. Varietatea de modele pusa la dispozitie este cu siguranta un motiv intemeiat. Jocuri de linii imprimate, modele simple, culori vii sau modele florale fac ca selectia sa fie una dificila.

In primul rand este de ajutor sa stii care sunt in ansamblu tipurile de finisaje pe care le ai la dispozitie cand vine vorba de podea sau pereti, precum si spatiile pentru care sunt destinate.

 

Principalele tipuri:

Ceramica

Realizate din argila si o glazura durabila, placile ceramice sunt usor de decorat, astfel incat se gasesc sub variante diverse. Sunt destinate podelelor si peretilor de interior, avand o durabilitate mare, asadar sunt folosite cu succes in zone cu trafic intens. Le poti intalni si sub denumirea de placi ceramice glazurate.

Portelan

Cunoscute sub denumirea de placi ceramice portelanate sau gresie portelanata si ele sunt fabricate din argila, in componenta se adauga insa un nisip fin. Sunt incalzite la temperaturi mult mai ridicate, astfel ca acestea au o compozitie mai densa, sunt mai putin poroase si mult mai rezistente. Gresia portelanata este destinata si folosirii si in spatiile exterioare, fiind o alegere foarte buna si pentru zonele cu trafic intens.

Piatra

De la travertin si pana la marmura sau ardezie, finisajele de piatra pot fi de regula mai scumpe. Acestea au nevoie de o tratare speciala inainte de a fi montate, pentru a preveni patrunderea apei si necesita o intretinere mai atenta. O alternativa foarte favorabila la pret o reprezinta placile ceramice care redau detaliile pietrei, pentru un ambient elegant, clasic.

Dimensiunea placilor difera, de la cea mai mica, de mozaic si pana la cele foarte mari. Gama este diversa. Daca incerci sa dai senzatia de mai mult spatiu, foloseste placi mai mari pentru a exista mai putine rosturi. Tine cont si de distanta dintre corpurile fixe, cum ar fi obiectele sanitare (chiuveta, cada), deoarece placile mari presupun un procedeu de taiere complex. In cele din urma, tine cont daca suprafata este uniforma sau nu. Cu cat este mai putin uniforma, cu atat mai mult o placa de dimensiuni mari este contraindicata.

 

Modele deosebite de placi ceramice/portelanate  

Piastrelle importa in Romania placi ceramice din Italia, dar si din Spania sau Polonia, de la producatori cu traditie in intreaga lume, asadar produse exclusiviste cu design deosebit. Pe langa cele 8 showroom-uri Piastrelle din tara este si un magazin online unde poti gasi modele speciale de gresie si faianta.

 

  • Colectia Smart

Pentru un stil feminin, gresiile portelanate din aceasta colectie au nuante si tonuri delicate, perfecte pentru amenajarea bailor moderne si a bucatariilor.

   gre-smart-tinte-pink-734484

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Colectia Silk

Are pe langa finisajul lucios cu jocuri de linii imprimate pe placa si modele simple cu un patern discret marmurat.
fai-silk-blu-riga-723712fai-silk-azzurro-riga-sfum-723714   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Colectia Infinity

Pentru un stil elegant, colectia Infinity este ceea ce ai nevoie! Placile sunt obtinute prin dubla coacere, pentru crearea de noi suprafete surprinzatoare, cu nuante si tonuri delicate, perfecte pentru amenajari interioare.

decor-infinity-crema-2-flor pli-mosaico-infinity-camel

  • Colectia Domenico

Prezinta o colectie vibranta in spirit tineresc, prin culori puternice, dedicate spatiilor cu personalitate.

Untitled

Untitled1

 

 

 

 

Descopera mai multe modele in magazinul online Piastrelle.

Imi place
Distribuie

1 persoană apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

1

. Fii primul dintre prietenii tăi.