Mozaicul futurist

Mozaicul- arta decorativă perfecționată de-a lungul a câteva milenii

III. Mozaicul futurist

Mozaicul cunoaște un salt estetic impresionant, printr-un limbaj ce combină arta cu evoluția, printr-o cercetare continua a materialelor și tehnologiilor.  Ajunge în prezent să fie parte importantă dintr-o poveste care îmbină mai multe stiluri, de la clasic, modern și până la cel eclectic sau industrial.

Cât este de actual astăzi mozaicul? Este foarte probabil să fi auzit această întrebare destul de des iar răspunsul să te surprindă. Nu este numai actual, dar mai ales se încadrează cu succes în categoria produselor futuriste, datorită materialele și soluțiilor noi de producție. Vorbim despre mozaicuri din sticlă, metal, lemn sau chiar din cocos și de combinații de materiale, forme sau îmbinări spectaculoase dar și de mozaicul tridimensional.

De la placări exterioare pentru clădiri de lux, la proiectarea în decorațiunile interioare și până la  realizarea de ornamente decorative, partenerii noștri creează colecții unice, caracterizate de creativitate și unicitate. Au dezvoltat un produs tehnologizat, cu o cercetare constantă ce permite realizarea unui amalgam de stiluri, mijloace de fabricare și materiale. Produsul final este unul avangardist, realizat 100% în Italia sau Spania.

Vei fi surprins să pășești în cel mai nou showroom al nostru, Piastrelle Casa, și să ai contact cu tablouri din mozaic și zeci de modele ce pot fi ușor instalate în decoruri rezidențiale, showroom-uri sau proiecte comerciale îndrăznețe. E aproape imposibil să găsești același mozaic de două ori. Avem curajul chiar să afirmăm că aceste mici plăci din diferite materiale vor însufleți chiar și cele mai banale decoruri și vor aduce un plus de originalitate.

Dacă în urmă cu un deceniu nici n-am fi putut îndrăzni să ne imaginăm un mozaic într-un stil minimalist, astăzi nu mai este doar o soluție pentru podele sau pereți, devine un element cu o personalitate bine definită, folosit în brâuri estetice între gresie și faianță, combinând inovator materiale dintre cele mai diverse.

Partenerii noștri din Italia, cei mai mari producători de mozaicuri, îndrăznesc să ne surprindă cu afirmația că “Lumea e un mozaic” și cu produse originale. Abordarea lor a fost și continuă să fie una vizionară, potrivită pentru diferite proiecte de cafenele, restaurante și hoteluri, cu un stil modern și inovator. Ei își permit chiar și proiecte extravagante, precum colaborări cu designeri celebri, printre care cea mai recentă și renumită campanie în ediție limitată “Bissaza poartă Emilio Pucci” .

Mozaicul nu mai este de mulți ani un produs care să caracterizeze numai interioare clasice, astăzi poate fi ușor introdus într-un decor în tendințe sau futurist. Am putea chiar să susținem că el reprezintă scara ce face legătura dintre fascinantul trecut și prezentul avangardist, un produs infailibil care va reuși întotdeauna să se reinventeze în spațiu și timp. Deși este o dovadă de artă antică, el poate fi astăzi parte a unui design în orice formă sau culoare, de la decoruri minimaliste, la cele clasice.

Provocarea cea mai mare rămâne a designerilor, în a-i găsi cele mai ingenioase utilizări, tocmai datorită faptului că el a devenit un element decorativ în amenajările interioare. Ei reușesc să dea personalitate unor încăperi prin îmbinări de materiale, de la sticlă sau metal, până la cocos sau chiar cristal. Majoritatea găsesc inspirat să insereze  piese de mozaic cu caracter în încăperi ce devin artă pură contemporană. Nu e deloc dificil, atunci când au în față un produs versatil ce oferă opțiuni multiple de materiale sau modalități de fabricare, de la cele tehnologizate și până la piese lucrate manual.

Dacă până acum ai crezut că mozaicul este de modă veche, suntem convinși că te-am surprins și că am reușit să te purtăm într-o altfel de lume caracterizată de unicitate, într-o interpretare contemporană și modernă. Un motiv în plus să iei în considerare mozaicul pentru proiectele tale este faptul că în fiecare an el se inovează prin găsirea continuă a unor noi pattern-uri și materiale inedite.  Designerii Piastrelle au o misiune dificilă în a alege între atât de multe variante realizate din materiale excepționale, în soluții pentru orice tip de amenajare sau proiect.

Dacă ești curios să afli mai multe, consultanții noștri te vor purta într-o călătorie vizuală printre sute de modele de materiale, forme și culori ce pot fi personalizate în nenumărate variante. Datorită unei oferte atât de generoase, am reușit în timp să fim parte a unor proiecte unice, atât rezidențiale cât și comerciale. Iar călătoria nu se oprește aici!

Imi place
Distribuie

1 persoană apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

1

. Fii primul dintre prietenii tăi.