Chiar daca nu ne petrecem foarte mult timp in baie, este extrem de important ca aceasta incapere sa ne ofere senzatia de confort si sa fie cat se poate de practica. Pentru a obtine aceste calitati, trebuie sa optam pentru un mobilier perfect, ceea ce poate sa fie destul de dificil.

Cei care isi doresc sa mearga la sigur, fara a pierde foarte mult timp pentru amenajarea baii, vor alege un mobilier de baie alb, insa cei care vizeaza un mobilier modern de baie, este de preferat sa ia in considerare prezenta unui profesionist in amenajari sau sa se informeze foarte mult.

Din fericire, exista o multime de sfaturi utile si extrem de multe solutii ce se pot mula perfect pe necesitatile fiecaruia.

 

Amenajarea baii pas cu pas!

Nu doar mobilierul conteaza, ci si celelalte detalii, cum ar fi gresia si faianta. Tocmai de aceea, amenajarea baii trebuie sa se faca in pasi cat mai bine conturati:

Alegerea stilului potrivit. Stilul trebuie sa tina cont de spatiu, de preferintele familiei si de restul casei.  Exista bai moderne care pot sa includa mobilier baie Italia, exista bai amenajate in stil clasic, cu faianta si gresie albe sau negre si detalii elegante, solutii minimaliste, retro sau chiar vintage. In principiu, stilul se alege plecand de la un simplu element: o culoare, o textura sau un tip de faianta pe care il preferi.

Alegerea gresiei, faiantei sau tapetului. Odata ce s-a ales stilul, se poate opta pentru tipul pardoselii si a peretilor. De regula, se aleg gresia si faianta, din motive evidente: sunt rezistente la apa, sunt foarte durabile si se curata usor. Pe langa asta, permit o flexibilitate foarte mare in ceea ce priveste designul.

Alegerea mobilierului. Partea de mobilier baie intervine abia dupa ce partea de stil, pereti si pardoseala a fost stabilita. Alegerea mobilierului este cea mai dificila parte, insa si trebuie sa tina cont de o serie de reguli proprii.

 

Reguli pentru alegerea mobilierului perfect

O prima regula presupune alegerea calitatii. Obiectele sanitare trebuie sa fie de cea mai buna calitate, in asa fel incat sa reziste cat mai mult in timp si sa raspunda tuturor cerintelor. Daca este bine conturat conceptul de calitate, raman de respectat o serie de reguli ceva mai marunte, dar foarte importante:

Alege intotdeauna obiecte sanitare suspendate. Pe langa faptul ca arata mai bine, acestea sunt mult mai usor de curatat, deoarece nu strang praf in jurul lor, pe podea.

Rezistenta la umezeala este obligatorie. Se fac deseori greseli prin alegerea mobilierului din MDF sau din PAL. Aceste materiale pot avea probleme majore atunci cand intra in contact cu umezeala. Chiar daca investesti mai mult intr-un mobilier rezistent la umezeala, o astfel de investitie este obligatorie.

Tine cont de dimensiuni. Daca baia este mult prea mica, nu trebuie sa se supra-aglomereze printr-o cada de mari dimensiuni sau alte elemente voluminoase. O cabina de dus eleganta poate sa fie mai mult decat perfecta.

Mizeaza pe culori neutre. Atunci cand vine vorba despre pardoseala sau pereti, te poti juca cu o variatie mare de culori. Atunci cand este vorba despre mobilier, culorile neutre sau foarte deschise sunt cele mai potrivite. Tocmai de aceea, mobila alba este cea mai atractiva dintre toate.

Alege liniile drepte, mai ales in spatii mici. Pare tentant sa optezi pentru piese de mobilier cu forme rotunjite, insa in baile mici, liniile drepte sunt cele mai potrivite. Acestea ocupa mai bine spatiile si dau senzatia de ordine.

Amenajarea corecta a unei bai si alegerea mobilierului perfect nu reprezina, nici pe departe, o misiune usoara. Totusi, respectarea unor reguli poate insemna amenajarea unei bai perfecte.

Imi place
Distribuie

2 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

2

. Fii primul dintre prietenii tăi.