Mulți sunt cei care pun în dreptul sinonimului stilului clasic, cuvântul elegant. Și nu numai elegant, dar mai ales încărcat de istorie. Atunci când admirăm o amenajare în  acest stil, ne trec prin minte diferite scenarii definite de confort, liniște, frumos.

Designul interior clasic se bazează pe ordine, simetrie și echilibru, prin linii clar definite. Este un stil ce se referă la idealurile imperiilor grecești și romane dar incorporează stilul baroc, victorian dar și parte din stilurile englezesc și franțuzesc. Se impune ca un stil adaptabil oricărui ambient, caracterizat prin funcționalitatea și prețiozitatea liniilor și a materialelor, creând o atmosferă elegantă și armonioasă.

intotdeauna-la-moda-stilul-clasic-1

În prezent, putem discuta despre  un stil clasic reinterpretat și asta pentru că stilul pur nu se mai folosește decât în încăperile marilor palate și castele dar și în cazul renovărilor de interioare celebre sau de muzeu. E dificil astăzi să realizezi interioare cu stilul clasic pur datorită costurilor mari și a dificultății de a găsi piese originale, restaurate.

Interioarele sunt disciplinate și de cele mai multe ori, utilizează un punct focal în jurul căruia se realizează echilibrul vizual. Camerele sunt înviorate de o paletă de culori adesea inspirată din natura, precum bejuri, nuanțe de verde, gri, roz sau albastru, alb dar și pattern-uri interesante.

intotdeauna-la-moda-stilul-clasic-2 Florence Art 03 2016 001 Florence Art 03 2016 003

Amatorii stilului clasic iubesc eleganța și somptuozitatea, cred cu desăvârșire într-un look disciplinat, de foarte mult bun gust. Costurile pentru realizarea unui interior clasic sunt mai mari, datorită detaliilor și execuției mai dificile dar și rezultatul final este pe măsură.

Pentru noi, o camera amenajată în stil clasic îți taie răsuflarea și te poartă într-o poveste pe care imaginația o reliefează diferit de la persoană la persoană.

Piesele de mobilier prețioase, cu țesături elegante din materiale precum bumbacul, pânza sau catifeaua capătă forme fine în orice proiect.

intotdeauna-la-moda-stilul-clasic-5 intotdeauna-la-moda-stilul-clasic-6

Bucătăriile vorbesc într-un limbaj al eleganței, funcționalului și al stilului practic. Mobilierul este cel mai adesea realizat din lemn masiv cu sculpturi complicate, decoruri din bronz stilizate sau mânere placate cu aur. O bucătărie amenajată cu mobilier clasic maschează cu succes orice aparat electrocasnic pentru senzația de armonie deplină pe care tehnologia nu reușește să o îndepărteze.

intotdeauna-la-moda-stilul-clasic-7

Imi place
Distribuie

1 persoană apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

1

. Fii primul dintre prietenii tăi.