Eveniment Stephan Pelger 10 ani

Piastrelle a debutat pe scena modei românești alături de celebrul designer român Stephan Pelger, fiindu-i partener la aniversarea celor 10 ani de carieră. Momentul a fost marcat printr-un eveniment de anvergură, cu invitati de marcă și o tematică extravagantă.

Conceptul sub care s-a desfășurat evenimentul a fost recrearea atmosferei din cel mai controversat studio de creație al lui Andy Warhol – “The Factory”. Petrecerea a fost una cu totul neconvențională, unde designul ambiental s-a imbinat ingenios cu designul vestimentar.

Piastrelle, împreună cu Stehpan au transformat spațiul dedicat evenimentului într-un loc unde fanteziile întâlnesc realitatea, unde imaginația este liberă să interpreteze strălucirile și umbrele în cele mai inedite forme. Iubirea pentru frumos și pasiunea pentru detaliu au fost cele 2 elemente care au făcut ca, pentru o seară, moda și designul ambinetal să spună aceeași poveste.

Pop-up store-ul Piastrelle din cadrul evenimentului, a devenit rapid unul dintre punctele de interes ale serii. Invitatii s-au bucurat de un décor inedit, cu perdele din folie transparentă în interiorul cărora atârnau rochii structurale semnate Stephan Pelger, proiectate pe un perete creat din robineti; au servit cocktail-uri la un bar creat din lavoare minimaliste și sticlă pisată, toate învăluite într-un fum aromat; au putut schimba impresii alături de prieteni, stând comod pe scaunele realizate din vase de toaletă; au putut face fotografii la un perete creat integral din fâșii de mozaic sau și-au putut semna numele pe o cadă devenită “wall of fame”-ul evenimentului.

Punctul central de interes a fost totuși “la femme fatale” care s-a lăfăit toată seara într-o cadă plină cu lichid fucsia, în timp ce deasupra ei trona rochia visurilor sale: un experiment artistic realizat de Stephan Pelger și Piastrelle, devenită rapid un obiect al dorinței. Pentru că oamenii dedicați artei știu să dăruiască lumii frânturi din sufletul lor, Piastrelle și Stephan au decis ca această rochie unică să fie scoasă la licitatie, iar banii obținuți vor fi direcționați către un caz umanitar.

Echipa de arhitecți Eduard Baicu, Mircea Banu și Andrei Otet sunt cei ce semnează proiectul de amenajare al spațiului Piastrelle, sub titlul sugestiv – “Delicat”. Conceptul scenografic a avut la bază curentul pop art, al cărui reprezentat emblematic este Andy Warhol. Acest stil a devenit celebru tocmai pentru introducerea în artă a unor obiecte de uz cotidian, în mod direct sau doar prin imaginea lor și astfel produsele Piastrelle au fost introduse în povestea unui eveniment monden.

Mai mult decât o simplă amenajare de ambient, spațiul Piastrelle a spus o poveste foarte ancorată în realitatea cotidiană, ce are ca punct central FEMEIA. Știm cu toții că o femeie are foarte multe nevoi, care nesatisfăcute, ajung să se transforme în frustrări. Instalația Piastrelle a avut curajul să trateze o mica parte din aceste frustrari, să abordeze acest subiect intim și delicat, care este încă considerat tabu de foarte multă lume. Rezolvarea a venit prin recrearea unui spațiu de baie, un loc fără inhibiții, unde FEMEIA și-a satisfăcut toate dorințele, atât cele fizice, prin mijloace specifice, cât și cele sufeletești prin imaginea rochiei supreme care plutește deasupra ei.

Piastrelle și Stephan Pelger au devenit astfel un duo artistic intrigant și memorabil, totodată, care mai are încă multe de spus în lumea modei și designului de ambient. Suntem creatori de vise și reprezentanți ai luxului personal, cuprinși de idei frumoase și pasionați de perfecțiunea detaliilor bine gândite, așa că vă invităm să ne fiți alături și în continuare.

Imi place
Distribuie

0 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

0

. Fii primul dintre prietenii tăi.