Deciziile, de orice fel ar fi, sunt decizii. Și așa se întâmplă și într-o încăpere. Cu atât mai mult, deciziile de bază sunt esențiale pentru un decor corect al casei tale. Alegerea podelei este exact acel tip de alegere de bază importantă și de la care pornește o amenajare pe placul clientului. Noi îți vom povesti de această data despre parchet pentru că lemnul reușește să încălzească o încăpere și să-i ofere sentimentul unui loc confortabil din care să respire din orice colț ideea de “acasă”.

Pardoseala din lemn a fost dintotdeauna stylish iar astăzi, mai mult ca oricând, transmite cele mai originale declarații pentru casa ta. O dușumea de calitate este, fără îndoială, una din parchet din lemn masiv, finisat perfect. Cele mai noi tendințe creează încăperi continue, în care parchetul nu mai este instalat doar pe podea dar …. și pe perete! Vorbim de un design extrem de cald cu încăperi confortabile și liniștite.

Nu e ușor să alegi parchetul potrivit, trebuie să știi că există mai multe tipuri: parchetul din lemn masiv, parchet stratificat (dublu și triplu stratificat), parchet laminat dar și parchet industrial. Când alegi un parchet din lemn masiv sau lemn stratificat, e important să știi că nu toate podele din lemn au aceleași caracteristici estetice, aceeași rezistență și durabilitate în timp, pentru că totul depinde de caracteristicile tipice ale fiecărei specii de lemn. Alegerea finală depinde în mare parte de culoarea naturală a speciei de lemn, oxidarea si rezistența acesteia.

Pentru soluții de parchet de calitate ne bazăm în fiecare zi pe furnizorii noștri, companii dintre cele mai mari din lume. Iar printre acestea se numără și Friulparchet, companiei italiană a cărei poveste a început în anul 1927 ca o afacere de familie. Pentru dezvoltarea ei au pus pasiune și dedicare patru generații ce au definit perfecțiunea în podele din lemn. Ca oricare companie importantă din lume, Friulparchet se implică în protejarea mediului înconjurător, selectând materiile prime cu scopul de a salva pădurile, urmând metode și controale directe în țările de origine.

forme-fiocco-brandy forme-fiocco-naturalizzato-oliato Untitled

Tot în Italia regăsim și compania Tavar, fondată în 1950. Ei au în portofoliu colecții rezultate din specii de lemn alese cu grijă și prelucrate cu metode de ultimă oră, cărora li se aplică tratamente inovatoare de culori și finisaje de suprafață. În Italia, accentul s-a pus dintotdeauna pe tradiție și inovație, companiile italiene reușesc cu succes să găsească o modalitate de a le îmbina perfect pentru un produs final desăvârșit. Colecțiile cuprind toate tipurile de interioare, de la cele rustice, clasice, moderne, la cele minimaliste sau industriale.

1-Tavar-Antique antique_gallery7 contract_gallery37 memento_gallery7

În Polonia s-a scris istoria brand-ului Barlinek, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Parchetul din lemn masiv Barlinek este un produs extrem de popular, atât datorită calității fără cusur dar și a numeroaselor variante de lemn disponibile, printre care diferite tipuri de stejar, frasin sau fag. Ce ne place mult la Barlinek este programul lor de protecție a mediului și educație ecologică, “Regula 1 pentru 1”. Astfel, pentru fiecare pachet de parchet Barlinek vândut, compania plantează un copac. Pădurea clienților a ajuns astăzi la aproape 10 milioane de copaci plantați.

1W1000092_Askania_Piccolo_interior_full 1W1000147_Jeju_Piccolo_interior_full 1W1000515_Joy_interior_1200x12001WG000254_Amazon_Grande_interior_full

Wineo, brand german cu tradiție, deține în portofoliul său un parchet laminat de înaltă calitate, dezvoltat încă din 1991. Ei ne-au învățat că parchetul laminat poate atinge standarde excepționale, cu o calitate de necontestat și modele sofisticate. Când vii cu eticheta “Made in Germany”, inevitabil vii și cu un certificat de garanție pe termen lung. Așa se întâmplă cu parchetul laminat Wineo, produs garantat pentru cel puțin 20 de ani. S-ar putea să vrei să schimbi orice în casă iar parchetul să rămână intact chiar și dupa ani.

laminatboden laminat-w-500-slider-1 www.parkettkaiser.de_Wineo_Vinyl_Bacana_Wood_White_Pine_1_Stab_Landhausdiele_gefaste_Kante_CKI3348BA_R5

Ne place să spunem despre un interior cu pardoseală din lemn că este o gazdă perfectă. Lemnul reușește să ofere încă din primul moment, sentimentul de apropiere pe care, cu greu, îl mai poate oferi un alt produs. E atât de simplu să redai atmosfera din Alpii Bavarezi sau din Toscana, cu un lemn bine ales. Pentru unele camere, designer-ii ne recomandă, fără regrete, lemn și nimic mai mult!

Imi place
Distribuie

1 persoană apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

1

. Fii primul dintre prietenii tăi.