Cum să te bucuri de un apartament mai luminos

 

Energia apartamentului tău este foarte importantă, pentru că „acasă” e locul unde te retragi după o zi grea și unde reușești să te încarci și să te odihnești. Lumina joacă un rol foarte important în crearea unei atmosfere plăcute și în ridicarea stării de spirit, așa că urmează sfaturile de mai jos, ca să afli cum te poți bucura mai mult de locul tău preferat.

 

Nu-ți face griji, sugestiile pe care ți le vom face nu presupun schimbări majore, așa că le poți face cu cheltuieli minime și fără prea multă bătaie de cap.

 

Pereții

Mai întâi, atenția ta ar trebui să se concentreze pe culoarea pereților. Știm cu toții că albul creează impresia de spațiu larg, însă nu este obligatoriu să te oprești la această culoare, atunci când vrei să dai o imagine proaspătă casei tale. Te poți juca cu nuanțele tale preferate oricum vrei, cu condiția ca ele să fie deschise. Un galben lămâi, un mov-levănțică sau un verde pal ar fi ideale pentru o cameră în care îți place să te odihnești, cum ar fi dormitorul sau sufrageria, în vreme ce în bucătărie sau în baie îți poți lăsa imaginația mai liberă în acest sens. Tapetul e întotdeauna o alternativă a varului, fiind și mult mai ușor de aplicat și deloc pretențios la curățenia de după.

 

Pardoseala

În funcție de destinația camerei sau de preferințele tale, poți opta pentru un parchet de bună calitate în nuanțe calde sau pentru gresie, care este, pe cât de practică, pe atât de elegantă, mulțumită multitudinii de modele din care poți alege. Nu-ți face griji din pricina culorilor deschise despre care unii ar putea crede că scot în evidență orice firicel de praf, atunci când intră în contact cu suprafața pardoselii. Dacă alegi o paletă de gri sau crem, care să imite lemnul de culoare deschisă, nu vei avea bătăi de cap și nu vei observa fiecare scamă de pe jos.

 

Mobilierul

Iti recomandăm să nu alegi culorile închise, când vine vorba de mobila din casa ta. În primul rând, pentru că încăperile vor părea mai mici decât sunt, din cauza lemnului sau a palului închis, dar și pentru că vor fi mai greu de curățat și vei fi nevoit să faci asta mult mai des decât în cazul unor articole de mobilier mai deschise ca nuanță. Particulele de praf se pot așeza imediat după ce ai făcut curat și vei avea impresia că niciodată nu e ordine. Pe de altă parte, mobilierul deschis la culoare te va salva de această grijă, pentru că este mult mai ușor de întreținut.

 

Obiectele sanitare

Pentru că România nu se poate bucura de o calitate superioară a apei de la robinet, e bine să optezi tot pentru obiectele sanitare deschise la culoare, pentru a nu avea chiuveta sau cada pătate din cauza apei dure. Piatra din apă se poate fixa chiar și de vasul de toaletă, așa că albul te va salva și în această situație.

 

Casa ta merită să fie încărcată cu energie pozitivă, așa că alege-i culorile cu grijă, ca să te poți bucura de relaxare și să te poți odihni cum meriți.

Imi place
Distribuie

0 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

0

. Fii primul dintre prietenii tăi.