Cu totii simtim nevoia de schimbare, iar cel mai adesea simtim nevoia sa schimbam lucrurile cu care suntem obisnuiti de prea multa vreme. Locuintele noastre sunt primele vizate de cele mai multe ori, deoarece in ele ne petrecem circa 45% din timp. Desi uneori schimbarea se reflecta doar la nivelul mobilei utilizate sau la nivel de utilare a casei, exista si cazuri speciale in care redecorarea se face de la zero, adica de la stratul de beton care alcatuieste substratul pentru straturile de acoperire.

bm1

Cum poti redecora o casa plecand de la substratul de beton?

 

Foloseste gresie moderna!

Gresia este un placaj ceramic care are atat rol decorativ, cat si rol de protectie. Gresia reprezinta un material cu durabilitate mare, traficabil, care constituie un strat de finisare estetic si de calitate. Gresia este astazi disponibila intr-o gama ampla de culori si modele. Daca aruncam o privire pe modelele de gresie de la Piastrelle, vom vedea ca tedintele moderne ne conduc catre gresia mata sau catre placile de gresie mari, care sa creeze imaginea unei suprafete foarte ample. Aceste placi de gresie, de dimensiuni mai mari, vor avea rolul de a crea o iluzie optica. Practic, cu cat suprafata de acoperire este mai mare, eventual continua, cu atat suprafata incaperii in sine va parea mai mare. De aceea de cele mai multe ori beneficiarii evita sa foloseasca placi de gresie sau faianta de mici dimensiuni, deoarece acestea creaza impresia unui spatiu mic, din punct de vedere optic, dar necesita si o curatare frecventa temeinica, din cauza rosturilor de imbinare. Din acest punct de vedere gresia se delimiteaza de alte tipuri de placaje ceramice, precum marmura, granitul sau travertinul, la al caror montaj nu este necesar sa lasam spatii si rosturi.

 

Alege un parchet de calitate!

Inainte de a alege parchetul, este indicat sa folosesti o sapa autonivelanta de calitate. Fireste, acest lucru se recomanda si in cazul celorlalte tipuri de acoperiri, deoarece golurile sau denivelarile pot crea brese in ceea ce priveste rezistenta si modificari estetice in ceea ce priveste designul. In cazul parchetului, acesta ar trebui sa fie protejat de goluri, deoarece acele sectiuni slabite sunt supuse riscului de rupere, lucru care ne-ar determina sa ne apucam de reparatii si implicit de a investi anumite sume de bani in mod deficitar.

 

Foloseste o pardoseala epoxidica sau poliuretanica, dupa caz!

Daca vorbim despre suprafete pe care ni le dorim cat mai estetice, rasina epoxidica sau poliuretanica ne poate ajuta in acest sens. In functie de specificul camerei, vom cunoaste si ce tip de pardoseala sa folosim. Pentru interior vom alege pardoseli epoxidice, pe care le putem colora dupa bunul plac, sau pe care putem presara nisip cuartos, urmat de un lac de protectie. Pentru suprafete exterioare insa, sau pentru suprafete expuse aproape in mod permanent la raze ultraviolete, rasinile poliuretanice sunt cea mai buna alegere, deoarece acestea au o rezistenta mult mai buna la actiunea solara. Pentru a asigura suprafete antiderapante, acelasi nisip cuartos, in diferite granulatii, poate fi presarat pe suprafetele acoperite de rasinile poliuretanice, insa fara a mai aplica ulterior un luciu de finisare.

 

O casa poate capata un alt aspect chiar si cu investitii minime. Chiar si in aceste conditii insa, este necesar sa avem in permanenta in vedere caracteristicile de rezistenta, astfel incat sa fim siguri ca lucrarile realizate vor fi rezistente de-a lungul perioadei lor de exploatare. O casa poate fi si altfel cata vreme suntem informati cu privire la materialele moderne disponibile pe piata si cata vreme specificatiile producatorilor sunt urmate indeaproape. In definitiv, in final conteaza gusturile fiecaruia, insa in mod cert un plus de informatie nu dauneaza nimanui.  

Imi place
Distribuie

4 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

4

. Fii primul dintre prietenii tăi.