Cu toții ne dorim camere mari spațioase pentru casa noastră. Știm însă că atunci când vine vorba de baie, este încăperea cea mai mică a locuinței, astfel că amenajarea ei aduce întrebarea cum poate fi obținută senzația de mai mult spațiu. Câteva sfaturi în acest sens sunt mai mult decât binevenite.

Schemă de culoare monocromatică

O singură culoare pentru baie o va face să pară mai mare, depinde însă și de alegerea culorii și de câtă lumină naturală este prezentă. Foarte important, poți folosi mai multe nuanțe ale aceleiasi culori, tonurile neutre, calde au efectul de a arăta o baie mică mai mare. De știut este că albul reușește cel mai mult să facă o baie să pară mai încăpătoare. Încă un secret, optează pentru o plintă decorativă pentru a aduce o pată de culoare băii tale, este un mod ingenios de a îi oferi personalitate.

Pentru soluții de gresie și faianță ne bazăm pe furnizorii noștri din Italia, datorită cărora avem prezente în showroom-urile Piastrelle și în magazinul online, plăci ceramice inovative. Colecțiile variate care includ plăci cu nuanțe și tonuri delicate reprezintă o soluție ideală pentru amenajarea unei băi care dorești să arate spațioasă.

 

Obiecte sanitare de dimensiuni mici

Grație design-ului italian, chiar și o baie mică poate părea încăpătoare cu obiectele sanitare potrivite ei, adică mici, care să nu ocupe mai mult decât este necesar. Astfel, în locul unei chiuvete lungi sau a uneia cu dulap dedesubt, optează pentru un lavoar mic, practic, suspendat sau cu picior. Abordări elegante, minimaliste pentru obiecte sanitare deosebite vei descoperi la furnizorii noștri.

 

Surse variate de lumină

Nu lăsa doar o singură sursă de lumină în baie. Ajut-o sa pară mai spațioasă cu soluții de iluminat multiple, acestea pot crea o atmosfera aparte și un design unic în încăpere. Momentele de relaxare vor fi cu adevărat minunate dacă ai ales și posibilitatea de a regla intensitatea luminii.

 

Utilizează spațiul de deasupra ușii

De regulă spațiul aflat deasupra ușii este unul gol, care poate fi fructificat cu ajutorul rafturilor pe care să îți poți pune prosoapele sau produse pe care nu le folosești cu o frecvență zilnică. Îl poți folosi și pentru detergenți sau produsele de curățat baia.

 

Folosește paravanul de sticlă în zona dușului/a căzii

Între zona principală a băii și cadă sau duș, trecerea trebuie să fie una plăcută, lină, nu închisă din cauza unor perdele de cadă care perforează și atenuează senzația de spațiu. Un paravan de sticlă oferă intimitate și păstrează și iluzia de spațiu.

 

Apelează la oglinzi

Oglinzile reflectă lumina și creează senzația de spațiu. Trebuie luat în considerare obiectul care se va reflecta. Modelele variate de oglinzi care au impact decorativ și care oferă interes vizual, îți pot fi de mare ajutor.

Nu trece cu vederea texturile, obiectele decorative ale băii, deși este vorba de o încăpere mică, acest lucru nu înseamnă că va trebui să faci vreun compromis. Soluțiile moderne de amenajare vor face din baia ta un loc unic, prețios.

Pentru mai multe idei de amenajare vizitează concept store-ul Piastrelle Casa (Strada Nicolae Caramfil, nr. 22, sector 1, București), unde vei vedea o varietate de produse destinate design-ului de interior, iar serviciile de consultanță cu personal specializat oferite gratuit îți vor fi de un real folos, vei vedea cum va arata baia ta, așadar faza de proiect într-o prezentare 3D. Te așteptăm!

Imi place
Distribuie

2 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

2

. Fii primul dintre prietenii tăi.