Cada de baie reprezinta poate cel mai de interes obiect al camerei de baie.
Alegerea cazii potrivite iti poate imbunatati considerabil aspectul intregii bai, redand un aer proaspat si modern.
Cazile de baie se impart in mai multe tipuri in functie de anumite criterii, cum ar fi: materialul folosit, forma, dimensiunile, functiile suplimentare. Atunci cand doresti sa alegi cea mai buna cada de baie, trebuie sa ai in vedere si sa te ghidezi dupa aceste criterii.
In functie de material, cada are orezistenta mai mare la socuri cat si o durata de viata mai indelungata, insemnand o cheltuiala mai mica pe termen lung. Cele mai raspandite materiale in fabricarea cazilor, sunt: acrylul, fibra de sticla, fonta si otelul.
Forma este un criteriu important in alegerea unei cazi bune pentru baie. In functie de forma cazilor, acestea sunt clasificate in: dreptunghiulare, ovale sau rotunde, de colt, asimetrice si tip insula. Cazile asimetrice sunt foarte utile in cazurile in care spatiul nu permite alegerea unei cazi normale, si avem nevoie de dimensiuni speciale, in cazuri speciale.
Cazile tip insula, sunt foarte elegante, acestea fiind independente, fiind fixate pe podea si permitand o deplasare de 360 grade in jurul ei. Cazile tip insula sunt foarte frumoase, insa sunt ideale pentru bai de dimensiuni mari.
Pentru a alege cea mai buna cada de baie, trebuie sa ai in vedere si dimensiunile cazii. Pe piata exista o gama foarte larga de dimensiuni, raspunzand multor nevoi. La fel ca si forma, dimensiunile sunt influentate de cele mai multe ori de dimensiunea locului unde urmeaza sa fie amplasata cada cat si de gusturile utilizatorului.
Cand alegi dimensiunea cazii tine cont de spatiul unde se va amplasa, sa nu depasesca dimensiunile respective, de nevoile tale (cada pentru copii, pentru adult, dubla, etc) cat si confortul tau.
Functiile suplimentare reprezinta criteriu trebuie luat in considerare numai daca doriti o cada de baie care sa depaseasca atributiile normale de utilizare. In acesta categorie intra cazile cu cazi cu jet de apa, cazi termale, etc.