Astăzi, mai mult ca oricând, suntem martorii celei mai frumoase revoluții din design: revoluția plăcilor ceramice mari! Și aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai ambițioase perioade pe care am întâlnit-o în acest secol, în care decoperim că  și companiile dedicate design-ului de interior învață să respecte mediul înconjurător. Faceți cunoștință cu AVA Ceramica, un brand 100% italian dedicat placărilor pe suprafețe extinse, atât podele cât și pereți, cu soluții interesante grafice și materiale originale, rezultate din tehnologie inovatoare.

Așa cum v-am obișnuit deja, Italia setează tendințele și progresul tehnologic, iar curentul ECO este prioritar. Plăcile ceramice mari, cu o grosime ce poate ajunge până la doar 6 mm, imită piatra naturală prin diverse modele versatile cu aspect estetic extraordinar. Tehnologia ceramică cu jet de cerneală permite un număr mare de diferite modele grafice și culori, pentru un efect estetic al pardoselii dar și al placării pereților, procese variate și niciodată repetitive.

Prin colecțiile sale, AVA schimbă direcția stilului obișnuit și propune un nou tip de amenajare, cu plăci ceramice ușor de adaptat oricărei încăperi ce pot fi montate cu ușurință. Plăcile ceramice AVA devin un croitor pentru suprafețele de acasă și pentru protagoniștii spațiilor de locuit.

Diferitele colecții pe care le găsim în portofoliul brand-ului italian ne dau sentimentul că întâlnim opțiuni nelimitate. O parte din proiectele sale sunt concepute din natură: din finețea florilor, din dinamismul tulpinii mature de grâu, de valurile mării care lovesc malurile cu nisip și în cele din urmă din pădurile din coaja de mesteacăn mediteranean pe care le regăsim stilizate.

Altele datorează designul lor culorilor coastelor peninsulei italiene: strălucirea mării de smarald din Capri și suprafața albă pură a prețioasei marmure de Carrara sau peisaje ale mediului rural italian, ca de exemplu  coșurile de răchită împletite  și valurile sinuoase ale vântului de primăvară din dealurile Toscanei. Variantele ce recreează excelența culorilor și texturilor unor blocuri de marmură folosite de Michelangelo și Bernini într-o versiune de ceramică sunt, încă o data, dovada că design-ul a atins un nivel excepțional.

Dimensiunile sunt extrem de versatile: de la cea mai mare dimensiune disponibilă pe piața de plăci ceramice, 160 x 320 cm și o grosime de 6 mm, până la cea mai frecventă dimensiune, 60 × 60 cm, 10 mm grosime dar și o gamă completă de dimensiuni intermediare.

Avantajul plăcilor AVA Cermica, de dimensiuni de până la 3 metri cu o grosime de 6 mm, pe lângă rezistența în timp, este prețul mai scăzut față de variantele din piatră naturală. Plus, importanța producerii din materiale ECO, curent care nu trebuie deloc ignorat pentru un viitor verde al planetei noastre.

Proiectele extrem de actuale, pot lua calea unei linii industriale dar  și minimaliste contemporane, ultramoderne. Reprezintă o provocare pentru fiecare arhitect,  o scăldare în lumină a unor apartamente și locuințe care trebuie și vor să iasă din monotonie. Merită să capete propriul stil, în nuanțe și variante noi și originale.

Dacă nu te-ai gândit niciodată până acum că în dormitorul tău poate apărea un perete de ceramică, află că AVA a creat linii îndrăznețe, ideale pentru interioare sofisticate, contemporane. Astăzi, chiar și cele mai mici încăperi au șansa unei noi interpretări din materiale diferite cu o versiune ceramică unică cu tonuri calde și delicate ce înmoaie textura betonului.

Imi place
Distribuie

1 persoană apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

1

. Fii primul dintre prietenii tăi.