Asocieri stilate: Cum să asortezi gresia și faianța dintr-o încăpere

Pentru că au o popularitate tot mai mare în zilele noastre, există o gamă tot mai variată de tipuri, stiluri, culori și texturi atunci când vine vorba de gresia și faianța pentru interior. Și, realitatea este că aproape fiecare persoană care deține o locuință s-a confruntat sau se va confrunta măcar o singură dată cu provocarea asortării gresiei și faianței într-un mod stilat, creativ și plăcut privirii, fie că este vorba de o bucătărie, o baie sau oricare altă încăpere.

În acest context al sumedeniei de modele și culori, dar și al lipsei de experiențe anterioare pentru majoritatea persoanelor, mai jos v-am expus 3 sfaturi de ținut minte atunci când vă pregătiți să cumpărați și asortați gresia și faianța pentru o încăpere din locuința voastră.

Evită „aglomerația”

Uneori, cea mai provocatoare parte atunci când vine vorba de asortarea plăcilor de gresie și faianță este evitarea aglomerării camerei. Plăcile de faianță micuțe, cu elemente și texturi cât mai detaliate, se asortează cel mai bine atunci când gresia este compusă din plăci de dimensiuni mari, cu culori simple, neutre, care ajută la formarea unui echilibru al încăperii.

Astfel, se evită aglomerarea spațiului cu un anumit model repetitiv și poate chiar obositor pentru ochi. De asemenea, este recomandat să nu folosești mai multe de 3 tipuri de plăci într-o singură încăpere. Însă, acestea sunt doar câteva indicații generaliste. Nu te teme să fii creativ și să încerci să încalci puțin regulile, atât timp cât ești încrezător în gusturile și ideile tale.

Consistență

Poți utiliza plăci de gresie și faianță de diferite stiluri, dar încearcă să păstrezi un tipar și o formă pentru a avea un efect armonios. De asemenea, încearcă să reduci competiția și contrastul dintre nuanțe prin limitarea la o paletă restrânsă de culori.

Astfel, încăperea va fi armonioasă și totodată odihnitoare. Iar acest aspect poate face diferența pentru starea noastră de spirit, dacă avem în vedere că putem petrece foarte mult timp în baie și bucătărie pe parcursul vieții noastre.

Materialul suprafeței

Nu sunt foarte multe persoane cărora le face plăcere să întrețină constant podelele și pereții din bucătăria și baia propriei locuințe. De aceea, este important să te asiguri că vei monta un material impermeabil pe suprafețele acestora.

Fie că vei alege să folosești placări ceramice de gresie și faianță în aceste încăperi sau te vei orienta către materiale precum granit sau gresie porțelanată, este important să știi că aceste suprafețe sunt rezistente la apă, și astfel sunt potrivite pentru montarea în încăperi pline de umezeală. Este crucial să ai acest aspect în vedere mai ales atunci când îți propui să asortezi gresia și faianța dintr-o baie a locuinței tale.

Imi place
Distribuie

3 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

3

. Fii primul dintre prietenii tăi.