Accesoriile definesc interioarele

Astăzi pornim către o nouă aventură, una despre care am scrie fără încetare: lumea accesoriilor din interioare. Menite să schimbe în totalitate, de cele mai multe ori, încăperi fără personalitate sau să îndulcească stiluri rigide, accesoriile spun de fiecare data o poveste asupra căreia vom poposi și noi.

Ultimii ani au cunoscut o reinventare a rolului acestora în încăperile noastre, oferindu-le un scop mult mai important decât au avut până de curând. Astăzi, designerii creează linii de accesorii adiacente celor de mobilier, care să se integreze perfect împreună. Astfel, regăsim cu ușurință accesorii din marmură sau cupru, din fier forjat sau lemn masiv, din ceramică, cristal sau sticlă în forme dintre cele mai diverse, de la cele clasice, la cele neomoderniste sau industriale. Lista e lungă și fascinantă iar noi enumerăm doar o serie mica, printre care: sfeșnice, ghivece de flori, ceasuri de perete, sculpturi, oglinzi, vaze sau tablouri.

De cele mai multe ori, detaliile sunt totul. De la cele mai mici și aparent nesemnificative, până la cele care ies în evidență prin specificul neobișuit. Dacă ne calci pragul în showroom-ul Piastrelle Casa, vei observa, încă de la intrare, că și nouă ne plac accesoriile. Punem accent pe amănunte și suntem mândri să colaborăm cu cele mai mari companii de design din lume. Majoritatea au în portfoliul lor și accesorii, despre care detaliem și noi în acest articol.

IMG_8043 IMG_8534

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Eichholtz am mai scris și încă de atunci ne-am declarat fanii lor pentru că ne inspiră readaptarea unor obiecte de reper din istoria design-ului, reinventate sub forma unor item-uri actuale de excepție. Ei au reușit să readucă clasicul candelabru din poveștile scriitorilor clasici francezi într-un must have extrem de chic. Dețin  o întreagă linie de accesorii simple ce influețează dramatic orice încăpere, din metal care se îmbină perfect cu sticla, în forme geometrice de efect. La fel ca și noi, te vei îndrăgosti iremediabil de toată colecția lor compusă din atât de multe piese perfecte, încât va fi greu să desenzi scenariul casei tale fără ele.

eichholtz8eichholtz5eichholtz3 eichholtz4

 

 

Schimbăm decorul cu ajutorul companiei italiene Abhika ce deține un important portofoliu menit să creeze un aspect elegant, cu soluții pentru case, hoteluri, spații publice sau evenimente. O serie de accesorii sunt produse de artiști artizanali locali iar rezultatul  este unul exclusiv și rafinat, cu vase supradimensionale din diferite materiale sau culori, cu texturi fine și de foarte bună calitate, pliuri și forme din ceramică sau recipiente din marmură de diferite culori. Toate aceste accesorii contemporane, cu o linie avangardistă vor deveni piesele principale în orice proiect.

abhika5 abhika4abhika3

 

 

Pottery Pots strânge o colecție de vase din cermică ingenioase și foarte actuale pe care le poți așeza atât în grădină dar și în interior.  Puterea  acestor colecții constă în simplitatea lor dar și în materialele prin care sunt realizate: fibră de sticlă, combinată cu  piatră fin măcinată. Frumusețea unei plante pentru design are în vedere în primul rând recipientul care o poartă zi de zi. De aceea, Pottery Pots a creat două tipuri de finisaje: unul natural de imitație de piatră sau un aspect modern într-un material de luciu. În plus, există o nesfârșită varietate de forme și dimensiuni, de la ghivece mici, rotunde în interior până la cele mari, pătrate pentru uz exterior. La noi vei descoperi, pe lângă acestea, și fructe de decor în diferite culori și dimensiuni.

785 BOND SET OF 3 GLOSSY WHITE- E1117-S3-W DICE SET OF 2 GREY- E1118-S2-03

 

Păstrăm peisajul și povestim despre EDG, o altă companie italiană care desenează și implementează ghivece și vase pentru flori dar și vase din sticlă texturată sau colorată, candelabre în linii simple sau cu modele, lumânări, lămpi sau coșuri din ratan. Colecțiile sunt împărțite pe anotimpuri și evenimentele importante din timpul anului.

edg5 edg4 edg3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să nu uităm de oglinzi și de rolul lor în decorurile actuale, de numeroasele modele și variante pentru orice tip de încăpere. Au devenit parte din planurile arhitecților, chiar și pentru decoruri cu tentă industrială sau post modernistă. De aceea, Caligaris, o companie din Italia a decis să ofere soluții dintre cele mai diverse, obținute dintr-o tehnologie avansată de prelucrare a sticlei. Viziunea companiei în limbajul simplu dar rafinat merge mai departe cu vazele din ceramică și sticlă în diverse culori și forme, cu design sofisticat. Ele sunt întotdeauna o alegere potrivită pentru îmbunătățirea unui colț al casei printr-o notă decorativă de frumusețe pură.

caligaris2calligaris1

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiectele de artă italiene au cunoscut deja faima în întreaga lume iar acest fapt se datorează in mare parte și companiei  Dialma Brown, cu o viziune originală ce combină mai multe stiluri cu un rezultat neașteptat. Accesoriile eclectice definesc  interioarele cu caracter prin combinarea unor matriale precum lemnul și metalul. Farmecul  de neconfundat al accesoriilor aduc căldură unor încăperi cărora la final nu le va lipsi atmosfera primitoare de care orice casă are nevoie.  Ce are special Dialma Brown e tocmai acest stil unic pe care nici o altă companie nu a îndrăznit să-l abordeze, în care lemnul reciclat îmbracă perfect fierul cu tentă industrială.  Cuiere deloc banale care la prima vedere nu-și arată scopul ne-au cucerit printr-un look nou și imprevizibil. Sculpturile metalice lucrate extrem de fin schimbă în totalitate orice decor despre care putem să afirmăm că-si va cunoaște personalitatea definită în profunzime. Majoritatea tablourilor au o tentă retro și sunt extrem de stylish iar obiectele din ceramică vin cu acel factor “wow”, cum era de așteptat din partea companiei Dialma Brown.

DialmaBrown1dialmabrown3 dialmabrown2dialmabrown5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Driade este un laborator estetic într-o căutare continuă pentru amenajarea spațiului de locuit. Accesoriile realizate de compania italiană  se amestecă reciproc armonios într-un interior surprinzător. Obiectele din ceramică sunt unice, eclectice și excentrice dar totodată elegante și atemporale. Cu diferite colecții de vase din sticlă sau ceramică, unele reinterpretări ale arhitecturii clasice sau ale Greciei Antice, altele forme geometrice spectaculoase, toate aceste accesorii dau un efect prețios și vesel, pot fi așezate în diferite încăperi fără a da greș din punct de vedere estetic.

driade5 driade4

 

driade1

 

 

 

 

 

 

 

Astăzi, design-ul de interioare vine cu noutăți în fiecare an iar ceea ce în trecut părea imposibil, acum capătă forme de neimaginat în urmă cu zeci de ani. Băile sunt gândite să cuprindă plante, oglinzi din diverse materiale și lumânări, vasele supradimensionate își găsesc cu ușurință locul în living, dormitor sau chiar bucătării, plantele duc decorul la un alt nivel iar motivele perioadei clasice sau moderne sunt accentele pe care designerii le integrează cu ușurință în multe tipuri de amenjări. Industrialul îndrăznește mai mult și acceptă materiale diverse iar stilul modern împrumută accesorii din fier și ceramică, fiecare cu personalitate și unicitate. Iar ceea ce vedem astăzi este doar începutul, punctul de pornire către o lume fascinantă din care și casele noastre vor face parte.

Imi place
Distribuie

2 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

2

. Fii primul dintre prietenii tăi.